Via de basisverzekering wordt kraamzorg vergoed. Als je borstvoeding gaat geven heb je recht op 49 uur kraamzorg over 8 dagen verdeeld. Bij flesvoeding zijn dit er 45. Soms is dit niet toereikend en worden er door de verloskundige nog 1 of 2 dagen bij geïndiceerd.
Door mijn samenwerking met de organisaties Kraammarkt en Kraamzorg 1 op 1 is het voor mij als zelfstandig kraamverzorgende mogelijk om voor alle zorgverzekeraars zorg te bieden die vergoed wordt. Zo is er voor jou geen financieel verschil tussen een kraambureau of een zelfstandige kraamhulp. Ik ben volledig gediplomeerd, gecertificeerd en gekwalificeerd als kraamverzorgende.
Voor ieder uur kraamzorg dient een wettelijke eigen bijdrage betaald te worden. Deze bijdrage is bij iedere leverancier van kraamzorg gelijk en wordt jaarlijks vastgesteld. Er zijn verzekeraars die deze wettelijke bijdrage vergoeden. Vaak is dit afhankelijk van de aanvullende verzekering die je bij je zorgverzekering hebt afgesloten.
Ook het consulteren van een lactatiekundige wordt bij een aanvullende verzekering soms vergoed. Heb jij je bij mij aangemeld voor kraamzorg? Dan bied ik je de mogelijkheid om bij Borstvoeding Waterland gratis een borstvoedingsinformatieavond bij te wonen.
Lees daarom altijd je polisvoorwaarden goed door of neem contact op met je zorgverzekering bij vragen over vergoedingen en eigen bijdragen.
Ik geef zorg op maat, dat wil zeggen dat ik mij aanpas aan de behoefte van het gezin. Er kunnen dus meer of minder uren gemaakt worden dan is afgesproken tijdens de intake. Bij complicaties kunnen er in overleg en op advies van de verloskundige uren bij geïndiceerd worden.
In veel gemeenten moeten tegenwoordig parkeerkosten worden betaald. Mocht dit bij jou thuis het geval zijn, dan komen de kosten hiervan tijdens de kraamweek voor jouw rekening.
Aan een kennismakingsgesprek op locatie zijn ook kosten verbonden, maar deze worden niet in rekening gebracht als jullie mij inhuren als kraamhulp.